Project Description

Bogue Watch 

Project Details

CLIENT

Stanley Total Living Center

COMPLETION DATE

July 2016

PROJECT TYPE

Commercial

SERVICES PROVIDED

General Contractor

AREA

32,000 Square Feet

Southside was selected to construct the Bogue Watch Clubhouse & Amenities Center located in Newport, North Carolina. Designed by J. Davis Architects, a full service design firm from Raleigh, the coastal themed clubhouse boasts all of today’s modern luxuries which include a fully equipped exercise room, gaming lounge, formal library, multipurpose room, grand gathering room with fireplace and a formal kitchen complete with state of the art appliances inviting residents with a broad range of opportunities from relaxing with family and friends to accommodating parties up to 131 persons. The exterior is true to its coastal Carolina theme and includes 1,173 SF of covered porch for residents to enjoy year round.

The outdoor amenities spare no expense and include a resort style pool, two tennis courts and a basketball court. Just off the rear of the pool deck is formal gathering area which includes a fire pit surrounded by lush landscaped gardens designed by North Carolina Landscape architect Mark Hall. A separate 1,200 SF pool house houses the outdoor showers and men’s/ women’s restroom facilities. Additional outdoor elements include salt treated concrete surfaces, decorative pavers and lush resort style landscaping.

In addition, Southside has constructed a new Gate house at the entrance of the development complete with operational gates for its residents.

Would You Like To Know More About Our Solutions?

CONTACT US